Voorkom een potentiële tragedie met een rookmelder

Jaarlijks wordt gemiddeld in 41% van de gevallen een leven gered door een rookmelder. Zorgt u voor een veilig omgeving?

Installeer rookmelders in uw huis om de mensen te waarschuwen in geval van brand

Een brand kan binnen 3 minuten tot levensgevaarlijke situaties leiden. Jaarlijks komen er gemiddeld 31 mensen om het leven door woningbranden. Afschuwelijk leed dat in sommige gevallen voorkomen had kunnen worden door rookmelders. Door op iedere etage van een woning een rookmelder te installeren, kan het aantal slachtoffers met tweederde worden teruggedrongen. De Nederlandse Overheid heeft rookmelders dan ook voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw verplicht gesteld.

Ruim driekwart van de Nederlanders heeft een of meerdere rookmelders in huis. Dit is niet zo gek, want een rookmelder kan jouw leven of dat van jouw kinderen redden. Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder per verdieping in iedere woning verplicht. Deze verplichting bestaat al bijna twintig jaar voor nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande woningen is het ophangen van een rookmelder vanaf deze zomer dus verplicht.

Zorg voor extra veiligheid

Er zijn bijzonder veel rookmelders op de markt, maar welke is eigenlijk het beste?
Hieronder hebben zijn 2 rookmelders beschreven welke wij in hun klasse als beste ervaren. De Nest Protect als smart rookmelder en de Elro op basis van design. Laat u xich goed informeren en kijk welke het beste bij uw wensen past.

Nest Protect - Slimme rookmelder​

De Nest Protector waarschuwt niet alleen door middel van een geluidssignaal, maar laat u ook op andere manieren weten dat er brand of rookontwikkeling is.

U kunt bijvoorbeeld worden gebeld bij brand of rookontwikkeling, een push melding of een e-mail ontvangen. In dit bericht staat exact vermeldt waar er wat gemeten is. Tevens kan de melder visueel alarm geven door te gaan knipperen. 

Google Nest protect

Nest App

Dankzij de app bent u altijd op de hoogte rookontwikkeling of koolmonoxide lekken in uw huis. De app is gemakkelijk vanaf smartphone, tablet of smartwatch te bedienen.

Stem alarm

De luide dames stem (70 decibel) wordt bij het deteceren van rook of koolmonoxide geactiveerd. Zij laat u precies weten wat er waar aan de hand is.

Vals alarm

De nauwkeurige sensoren zijn in staat stoom van rook te onderscheiden. Hangt er een rookmelder in of bij de keuken, dan zult u minder vaak een vals alarm ervaren.

Elro - De dunste rookmelder​

De ELRO rookmelder is de dunste rookmelder ter wereld. De rookmelder is slechts 2,3 cm dik hierdoor valt hij nauwelijks op. De rookmelder past door zijn design ook perfect

 in zowel een strak modern als landelijk interieur. strak, modern interieur. Mede dankzij het design is de rookmelder bekroond met een Red Dot Award en IF Award. 3-Pack.

Levensduur van 10 jaar

De rookmelder maakt gebruik van een ingebouwde lithium batterij, daardoor bent u voor de komende 10 jaar voorzien.

Slimme Sensor

De slimme sensor zorgt ervoor dat de ledverlichting in donkere ruimte gedimt wordt. Hierdoor heeft u geen last van een knipperend licht gedurende de nacht. Hij is daardoor bijzonder geschikt voor slaapruimtes.

Automatische zelftest

Rookmelders dienen, om de functionaliteiten te controleren, getest worden. Meestal wordt dit vergeten, nu niet meer. De ELRO voert willekeurige en automatische zelftesten uit. De fabrikant geeft aan dat de testen geheel door het apparaat zelf gedaan worden. Desondanks is het advies om jaarlijks een manuele test uit te voeren

Waarom kiest u voor van Sprundel?

Bij van Sprundel ICT en Beveiliging hebben wij ruime ervaring op het gebied van beveiliging en adviseren vanuit passie voor het vak. Heeft u hulp nodig met het kiezen van de juiste rookmelders? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u uit de brand.

Computer laten repareren in Breda

Verplichting rookmelder

Zodra de nieuwe regels per 1 juli 2022 gelden, kan de verzekeraar zich beroepen op dat u niet aan uw wettelijke verplichtingen voldoet, en dus niet of verminderd in aanmerking komt voor schadevergoeding bij brandschade of rookschade.

2 in 1 melder

Een 2 in 1 melder is een rookmelder en koolmonoxidemelder in één. Denk voor het aanschaffen van een combimelder goed na waar u de melder plaatst, het is namelijk niet in elke ruimte van uw woning mogelijk. In ruimtes waar zich geen verbrandingstoestel  (bijvoorbeeld een fornuis) bevindt, verschilt het advies over de hoogte waar de melder opgehangen moet worden.

 

Specialist met competente beveiligingsexperts

De professionals bij Sprundel weten wat ze doen bij de installatie. U kunt het aan hen overlaten om alles voor u in orde te maken. Zij beschikken over de volgende opleidingen:

MBV

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders laten u, naast de standaard manier, ook op andere manieren weten dat er brand of rookontwikkeling is. U kunt bijvoorbeeld worden gebeld bij brand of rookontwikkeling, een push melding of een e-mail ontvangen. 

Ook al uw ICT problemen

Als extra service hebben wij de mogelijkheid om ondersteuning te bieden bij computers die kapot zijn of laptops die niet meer werken. Daarnaast kunt u een volledig alarmsysteem en of camerasysteem bij ons aanschaffen en laten installeren.

Rookmelders aansluiten

Rookmelders op het lichtnet sluit u aan op een stroompunt in het plafond of aan de muur. Deze batterij hoeft u minder vaak te vervangen dan bij reguliere rookmelders. De melder schakelt bij een stroomuitval direct over op de batterijen, zodat u bij brand of rookontwikkeling alsnog op tijd wordt gewaarschuwd. In de praktijk is het wel zo dat 90% van de rookmelders niet op het lichtnet wordt aangesloten.

Waar moet ik op letten?

Iedere rookmelder is een aanwinst. Het aanschaffen en installeren van een rookmelder biedt meer veiligheid en geeft u een gerust(er) gevoel. Van Sprundel ICT & Beveiliging raadt aan de best mogelijke rookmelder aan te schaffen. Hoe komt u er dan achter wat de beste rookmelder is?

Met een slimme rookmelder wordt u via uw telefoon gealarmeerd wanneer u niet thuis bent. Deze rookmelder hebben, afhankelijk van het model, ook de mogelijkheid om brand van rook, zoals stoom, te onderscheiden.

Koolmonoxide staat bekend als sluipmoordenaar. De mogelijk ernstige lichamelijk gevolgen zijn niet zichtbaar, tastbaar of te ruiken. Een goede rookmelder kan ook hierbij hulp bieden.

Een rookmelder met een spraakfunctie is in staat je via een stem te vertellen wat er in welk ruimte aan de hand. U weet zo precies waar u wel of niet heen moet.

Via de Nest App, is het mogelijk om berichten te krijgen over mogelijk brandgevaar. Ook als u niet thuis bent

Een rookmelder voor particulieren & bedrijven

Veilig thuis met rookmelder's

Een slimme rookmelder zorgt voor extra bescherming in huis. De juiste rookmelder biedt bescherming tegen rook, brand en koolmonoxide. Mocht er onverhoopt iets gebeuren en u bent niet thuis dan krijgt u direct een melding op uw telefoon. U weet direct niet alleen waar maar ook wat er aan de hand is.  

Per 1 juli is het verplicht om op elke verdieping minimaal 1 rookmelder te hebben hangen. Wilt u nog een stap verder gaan in de bescherming van uw huis en geliefdes dan kunt u er voor kiezen om in elke ruimte een rookmelder te hangen.

Rookmelder voor uw bedrijf

Ook u wilt uw bedrijf een veilige haven laten zijn. De beveiligingsspecialisten geven u de beste adviezen over o.a. plaatsing van rookmelders, de hoeveelheid rookmelders die nodig zijn en nog veel meer. Voor een snelle en flexibele installatie bent u bij ons aan het juiste adres. 

Daarnaast kunt u nu een uniek beveiligingsplan voor uw bedrijf krijgen. Daarin houden we ook rekening met toekomstige uitbreidingen aan uw bedrijf of pand.

Veilige ondernemen door alarmsysteem in Breda

Direct beginnen met uw aanvraag.

Start met veilig wonen en werken

Start met veilig wonen en werken

Persoonlijke gegevens
Heeft u nog specifieke opmerkingen/vragen? (optioneel)