Een alarmsysteem installeer je niet zomaar. Als je wilt dat het je optimaal beschermt en altijd goed werkt, dan steekt je wat meer werk in de voorbereiding. Je gaat op zoek naar de juiste installateur, je kiest een goed systeem en je besluit om je goed in te lezen op internet. Hoewel het internet een geweldige bron van informatie is met betrekking tot een alarmsysteem, vind je er ook veel informatie die niet juist is. Gebruik daarom dit artikel om de juiste informatie te onderscheiden van alles wat je het beste snel kunt vergeten.
1. Iedereen is in staat een alarmsysteem te installeren
Laten we eerlijk zijn, iedereen kan een alarmsysteem installeren toch?. Het probleem is wel dat de systemen, die een leek aanschaft, vaak kwalitatief minder zijn, je hebt waarschijnlijk niet de achtergrondervaring die nodig is om het goed te installeren en deze systemen zijn vaak incompleet. Wil je een alarmsysteem dat perfect werkt, met de juiste onderdelen en op de juiste plaats?
Dan is het altijd beter om een expert in te schakelen. Zij kunnen per locatie, een op onderzoek gebaseerde, keuze maken over welke extensies er nodig zijn en waar deze opgehangen moeten worden.
2. Een alarmsysteem is duur
Een alarmsysteem kan jou helpen je veilig en zeker te voelen. Er zijn, zoals met veel dingen het geval is, dure alarmsystemen en goedkope alarmsystemen. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het aantal onderdelen. Uiteraard is het duurder om een op maat gemaakt alarmsysteem te laten installeren dan een kant-en-klaar alarmsysteem.
Heb jij een beperkt budget? Dan hoeft een goed alarmsysteem niet duur te zijn. Je zult hoogstwaarschijnlijk moeten inleveren op het aantal componenten, je zult waarschijnlijk een draadloos systeem krijgen en het merk zal niet erg bekend zijn, maar als je het door een alarmspecialist laat installeren, kun je net zo goed een prima alarmsysteem hebben.
Er zijn tegenwoordig verschillende betaalbare alarmsystemen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een systeem dat, videobeelden, watersensor, een paniekknop, relais, glasbreukdetectoren en rookmelders omvat, dan zult je waarschijnlijk wat meer moeten betalen. Als je ook nog eens een betere dekking en betrouwbaarheid wilt, kunnen sommige van de meest effectieve alarmsystemen van €400 tot €3500 kosten.
3. Een bedraad systeem is beter dan een draadloos systeem
Het wordt aanbevolen een bedraad systeem aan te schaffen dat rechtstreeks op elektriciteit is aangesloten voor meer veiligheid. Hoewel het betekent dat uw systeem en apparaten stroombron betrouwbaarder is, zijn er veel voordelen aan het hebben van een draadloos systeem en telefoons. Zeker is dat je veel vrijer bent en de onderdelen op elke gewenste plaats kunt plaatsen.
Ook al wordt het sterk aangeraden de batterijen eens in de 2 jaar te vervangen, bij een stroomonderbreking blijven alle componenten werken. Sommige mensen kiezen voor een bekabeld systeem als de stroomkabels niet op de juiste plaats liggen. Als deze afstand te groot is of de installatie ingewikkeld wordt, dan is een draadloos systeem het beste. Je kunt ook kiezen voor een hybride alarmsysteem met bedrade vaste elementen en draadloze losse elementen.
4. Een sirene is voldoende om de hulptroepen in te schakelen
Het is waar: een sirene van een inbraakalarm maakt veel lawaai. Bij activering zullen inbrekers waarschijnlijk eerder weggaan dan hun mannetje staan en daarnaast zullen ze door het harde geluid ook gedesoriënteerd raken. Een sirene is minder goed om hulpdiensten op te roepen omdat mensen er tegenwoordig minder op letten. Het is beter om een eigen alarmsysteem met online bewaking te hebben, zodat je er zeker van kunt zijn dat de politie komt als dat nodig is. Zorg er altijd voor dat je dit aanvult met een abonnement op een alarmcentrale. Voor een aantal euro per maand kun je er zeker van zijn dat de politie belt als dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat het alarmsysteem nog effectiever is.
5. Een alarm is voldoende bescherming voor je woning
Een alarmsysteem hoort bij een veilige woning, maar op zichzelf is dat geen garantie dat uw huis veilig is. Het is altijd beter om uw alarmsysteem te combineren met andere maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, verlichting buiten die aangaat als er beweging is, verlichting binnen die werkt met een timer en natuurlijk het veilig opbergen van uw waardevolle spullen. Je kunt ook de politie vragen jouw huis te inspecteren op inbraakpreventie en daarvoor een score te geven. Je kunt de score bij uw huis ophangen zodra inbrekers dat zien zijn ze eerder geneigd weg te lopen.
Conclusie
Voordat je gaat beslissen of je zelf een alarmsysteem gaat installeren zijn er dus een aantal belangrijke stappen te doornemen.
Bijvoorbeeld:
- Kijk wat voor budget je hebt
- Zoek welke alarmsystemen hier bij passen
- Ga onderzoek doen naar de verschillende soorten systemen die binnen budget passen
- Ga onderzoek doen naar de locatie(s) waar de onderdelen moeten hangen
- Wat voor abonnement moet er bij het alarmsysteem?
- Welke overige kosten komen er bij kijken?
Als je een professional vraagt dit voor jouw te doen wordt al dat werkt je uit de handen genomen.
Dan is het enige wat je hoeft te doen:
- Bepalen wat voor budget je hebt
- Een professional zoeken..
En de rest wordt voor jouw gedaan.