Top 7 beste beveiligingscamera’s voor buiten in 2024

beste beveiligingscamera buiten - Van Sprundel ICT & Beveiliging
Ontdek de beste beveiligingscamera buiten in 2024. Vergelijk merken zoals Dahua, Hikvision en meer. Vind dé camera voor je huis of bedrijf.

Ontdek de top 7 beste beveiligingscamera’s voor buiten in 2024, van de grootse merken inclusief Dahua, Hikvision, en meer. Krijg inzicht in hun specificaties met een focus op nachtzicht, gebruiksgemak, en weerbestendigheid. Vind de perfecte camera voor jouw huis of bedrijf met onze uitgebreide gids en tips. Kies nu de ideale beveiligingsoplossing met Van Sprundel.

De beste beveiligingscamera buiten


Wanneer je op zoek bent naar een goede buitencamera in 2024, zijn er verschillende belangrijke punten om op te letten. Buitencamera’s moeten zorgvuldig gekozen worden op basis van waar je ze wilt plaatsen. Het is belangrijk om na te denken over de beschikbaarheid van stroom en de mogelijkheid om een netwerkkabel aan te sluiten. Heb je op de gewenste plek geen stroom of netwerkaansluiting, dan kan een camera met batterijen en wifi een oplossing zijn. Maar let op: wifi is minder veilig en kan verstoord worden, en batterijen moeten regelmatig worden opgeladen of vervangen. Bij Van Sprundel ICT & Beveiliging kiezen we om die reden altijd voor bekabelde camera’s voor buiten.

Onze experts hebben in de afgelopen jaren veel buitencamera’s onder de loep genomen en de beste opties voor je geselecteerd. De camera’s die voor ons het beste uit de test komen zijn de camera’s van Dahua. Hieronder zie je een lijst van 7 buitencamera’s voor 2024, met een focus op nachtzicht, gebruiksgemak en weerbestendigheid. 

1. Dahua TiOC

De camera, ook bekend als de drie-in-één oplossing, combineert 24/7 full-color bewaking, actieve afschrikking door middel van rode en blauwe flitslampen en een sirene, en kunstmatige intelligentie (AI) in één geavanceerde en slimme beveiligingstoepassing. Het TiOC-systeem (Three-in-One Camera) is ontworpen om potentiële bedreigingen accuraat te identificeren en indringers doeltreffend af te schrikken, wat bijdraagt aan een verhoogde beveiliging van eigendommen. Uniek aan TiOC is de intelligentie waarmee het reageert, waarbij het niet wordt getriggerd door onschuldige bewegingen zoals regen of het waaien van struiken. Dankzij de geavanceerde AI-technologieën van Dahua, negeert de camera zelfs dieren zoals katten, waardoor het alleen alarm slaat bij de detectie van personen of voertuigen nabij uw bezit. Dit zorgt voor een betrouwbare en gerichte beveiligingsrespons.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • 24/7 Full-Color Monitoring: Biedt continue kleurenvideo-opname, dag en nacht, wat zorgt voor duidelijkere beelden vergeleken met traditionele zwart-wit nachtvisie.
 • Actieve Afschrikking: Integreert rode en blauwe flitslampen en een sirene om indringers actief af te schrikken voordat ze een misdrijf kunnen plegen, wat de veiligheid verhoogt.
 • Geavanceerde AI: Maakt gebruik van de nieuwste AI-technologieën van Dahua om nauwkeurig mensen en voertuigen te identificeren, waardoor valse alarmen door regen, bewegende struiken of kleine dieren zoals katten worden geminimaliseerd.
Dahua TiOC Van Sprundel buiten camera - Top 7 beste beveiligingscamera's voor buiten in 2024

2. Dahua PTZ

Deze beveiligingscamera is uitgerust met een lens die in drie dimensies verstelbaar is: horizontaal (pan), verticaal (tilt) en qua zoom (van dichtbij naar veraf). Hierdoor staat de camera bekend als een PTZ (Pan-Tilt-Zoom) camera. Ondanks de vaste montage kan deze camera door de beweeglijke lens een uitgebreid gebied bestrijken. Zo is het mogelijk om vanaf een afstand van 50 meter in te zoomen met uitstekende helderheid. Bovendien beschikt de camera over de functionaliteit om automatisch personen en voertuigen te volgen zodra deze in het beeld verschijnen, waarbij de camera inzoomt voor verbeterde herkenbaarheid van de objecten. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve monitoring van de omgeving.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Flexibele dekking: Vermogen om in drie richtingen te bewegen – pan (van links naar rechts), tilt (van boven naar beneden), en zoom (van dichtbij naar veraf), waardoor een groot gebied vanaf een vaste positie gemonitord kan worden.
 • Uitstekende zoomcapaciteit: Mogelijkheid om tot op grote afstanden (bijvoorbeeld 50 meter) in te zoomen, waardoor details zoals gezichten en kentekenplaten scherp en herkenbaar worden.
 • Automatische tracking: Vermogen om automatisch personen en voertuigen te volgen zodra ze in beeld komen, met automatische zoom voor betere herkenbaarheid.
 • Efficiënte bewaking: Stelt gebruikers in staat om een groot gebied te overzien zonder de noodzaak van meerdere statische camera’s, wat zowel kostenbesparend als efficiënt is voor surveillance doeleinden.
Een beveiligingcamera voor buiten op een bedrijventerrein

3. Dahua 180 graden camera

Een camera met een 180-graden zicht vervangt effectief de noodzaak voor twee traditionele camera’s om een volledige halfronde dekking te bieden. Deze functionaliteit is bijzonder voordelig voor het overzien van ruime gebieden, zoals parkeerterreinen of de volledige voorgevel van een gebouw. Het biedt ook de mogelijkheid om vanuit een centraal punt aan de achtergevel van een woning de gehele tuin in beeld te brengen. Een bijkomend voordeel is dat er slechts één netwerkkabel nodig is voor de installatie, in plaats van twee, en dat slechts één camera geconfigureerd hoeft te worden. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op voor monteurs en biedt gebruikers een uitgebreider overzicht zonder de noodzaak om tussen verschillende camerabeelden te schakelen voor het volgen van personen of objecten. Daarnaast installeren wij veel 180-graden TIOC camera’s, ook bekend als TIOC Duo, die de nieuwste modellen vertegenwoordigen en beschikbaar zijn sinds het vierde kwartaal van 2023. Deze innovatie biedt gebruikers een superieur overzicht en gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor zowel residentiële als commerciële beveiligingstoepassingen.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Breed Zichtveld: Een enkele camera biedt een 180 graden zicht, wat normaal gesproken twee camera’s zou vereisen, ideaal voor het volledig overzien van grote gebieden zoals parkeerterreinen, voorgevels van panden, of de volledige tuin van een woonhuis.
 • Geavanceerde Technologie: De nieuwste modellen, bekend als TIOC Duo, combineren 180 graden zicht met TIOC-technologie voor actieve afschrikking en AI-gedreven monitoring, waardoor ze een innovatieve oplossing zijn voor eigendomsbescherming.
 • Efficiënte Installatie: De behoefte aan slechts één camera voor een breed gebied vereenvoudigt de installatie en integratie in bestaande beveiligingssystemen, wat zowel op korte als lange termijn voordelen biedt.
Dahua 180 graden camera Van Sprundel ICT Beveiliging - Top 7 beste beveiligingscamera's voor buiten in 2024

4. Dahua Varifocal

Varifocal = Is een (gemotoriseerd mogelijke) lens, waarbij je op een wat grotere afstand bijvoorbeeld in kan zoomen op je toegangspoort. Dit is handig wanneer er geen camera gemonteerd kan worden nabij de poort, omdat hier geen netwerkaansluiting is. (dit kan alsnog geregeld worden door een draadloze zender en ontvanger te plaatsen). Maar de camera kan je ook aan het pand hangen en in laten zoomen op het hek. Zo is het toch een duidelijk beeld vanwege de optische zoom. Vergeleken met een digitale zoom blijft de beeldkwaliteit hoog, met digitale zoom gaat de beeldkwaliteit omlaag wanneer je inzoomt. Deze camera heeft dus een optische zoom.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Flexibele Zoom: Mogelijkheid om op grotere afstanden in te zoomen, zoals op een toegangspoort, wat essentieel is voor locaties waar camera’s niet dichtbij kunnen worden geïnstalleerd.
 • Gemotoriseerde Lens: De lens kan op afstand worden aangepast, waardoor gebruikers het beeldveld gemakkelijk kunnen wijzigen zonder fysieke aanpassingen aan de camera zelf.
 • Hoge Beeldkwaliteit: Behoudt een hoge beeldresolutie bij inzoomen, wat cruciaal is voor het identificeren van personen of kentekenplaten van voertuigen.
Dahua Varifocal Van Sprundel - Top 7 beste beveiligingscamera's voor buiten in 2024

5. Hikvision ColorVu

De Hikvision ColorVu camera vertegenwoordigt een vooruitgang in de wereld van buitenbewaking door helderheid en kleurdetail te bieden, ongeacht het tijdstip. Met zijn geavanceerde lens en zeer gevoelige sensor kan de ColorVu technologie onder verschillende lichtomstandigheden kleurrijke beelden vastleggen. Het biedt de mogelijkheid om belangrijke details duidelijk te registreren, zowel overdag als ’s nachts, en draagt bij aan verbeterde beveiligingsmethoden.

De ColorVu heeft ook functies voor actieve afschrikking met zijn intelligente verlichtingstechnologie die reageert op beweging, wat kan helpen bij het ontmoedigen van potentiële indringers. Deze combinatie van kleurnachtzicht en preventieve beveiligingsfeatures biedt toegevoegde waarde voor beveiligingsoplossingen.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Kleurnachtzicht: Levert kleurrijke beelden zelfs bij extreem weinig licht.
 • Beeldkwaliteit: Hoge resolutie voor duidelijke beeldweergave.
 • Gebruiksgemak: Eenvoudige installatie en integratie met bestaande systemen.

6. Lectec LumaVision Pro

De Lectec LumaVision Pro, een baanbrekende innovatie in de wereld van buitenbewakingscamera’s, belichaamt de voorhoede van beveiligingstechnologie met zijn uitgebreide en geavanceerde mogelijkheden. Deze camera biedt niet alleen 24/7 kleurenbeelden met hoge resolutie, zelfs onder de meest uitdagende lichtomstandigheden, maar beschikt ook over geïntegreerde slimme verlichting en een luid alarm om ongewenste bezoekers af te schrikken. Het hart van de LumaVision Pro is de geavanceerde Lectec AI-engine, die speciaal is ontwikkeld om menselijke en voertuigbewegingen nauwkeurig te detecteren en te onderscheiden van niet-relevante bewegingen zoals huisdieren, vallende bladeren of weersveranderingen.

Dankzij de slimme integratiemogelijkheden kan de LumaVision Pro naadloos worden gekoppeld aan andere beveiligingssystemen en smart home apparaten, waardoor gebruikers volledige controle hebben over hun beveiliging, rechtstreeks vanaf hun smartphone of tablet. Met zijn robuuste ontwerp en IP67-classificatie is de Lectec LumaVision Pro bestand tegen de zwaarste weersomstandigheden, waardoor het de ideale keuze is voor iedereen die op zoek is naar de ultieme buitenbeveiligingscamera in 2024.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Weerbestendig ontwerp: Ontworpen om te presteren onder de zwaarste weersomstandigheden, met een IP67-classificatie voor water- en stofbestendigheid. Dit zorgt ervoor dat de camera betrouwbaar functioneert in zowel regen, sneeuw als extreme temperaturen.
 • Eenvoudige integratie met Smart Home systemen: Biedt naadloze compatibiliteit met diverse smart home platforms, waardoor gebruikers hun beveiligingssysteem gemakkelijk kunnen beheren en aanpassen via hun favoriete apparaten en toepassingen.
 • Geavanceerde encryptie en gegevensbescherming: Voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van gegevensencryptie en beveiliging, om te zorgen voor de privacy en bescherming van uw videogegevens.

7. ANPR

De Dahua ANPR-camera (Automatic Number Plate Recognition) is een hoogtepunt van innovatie en efficiëntie in de beveiligingstechnologie, speciaal ontworpen om voertuigherkenning naar een nieuw niveau te tillen. Deze geavanceerde camera is uitgerust met de nieuwste technologieën voor het nauwkeurig vastleggen en analyseren van kentekenplaten, waardoor het een essentiële tool is voor parkeerbeheer, toegangscontrole en stedelijke verkeersmanagementprojecten. Met zijn vermogen om in verschillende weers- en lichtomstandigheden te functioneren, levert de Dahua ANPR-camera consistente prestaties, dag en nacht.

De intelligente algoritmen van de camera zorgen voor een snelle en nauwkeurige identificatie van voertuigen, waardoor het mogelijk wordt om real-time toegangsbeslissingen te nemen en de verkeersstroom efficiënt te beheren. Bovendien is de Dahua ANPR-camera ontworpen om gemakkelijk te integreren met bestaande beveiligingssystemen, wat een naadloze implementatie en gebruik mogelijk maakt. De robuuste constructie en de mogelijkheid om uitgebreide gegevens te verzamelen en te analyseren, maken het een onmisbare aanwinst voor elke organisatie die streeft naar een hoger niveau van beveiliging en verkeersbeheer.

Enkele van de voornaamste kenmerken zijn:

 • Hoogwaardige kentekenherkenning: Maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor het automatisch herkennen en registreren van kentekenplaten uit verschillende landen, zelfs onder hoge snelheden of in uitdagende weersomstandigheden.
 • Hoge Snelheidsdetectie: Kan kentekens lezen bij hoge snelheden, ideaal voor gebruik bij toegangswegen of flitspalen, waar voertuigen snel passeren.
 • 24/7 Betrouwbare werking: Biedt dag en nacht een consistente prestatie dankzij krachtige infraroodverlichting en geavanceerde beeldverwerkingscapaciteiten, wat zorgt voor duidelijke beeldkwaliteit zelfs bij zeer weinig licht.
 • Slimme alarmfuncties: Kan geconfigureerd worden om automatisch alarmen te activeren of toegangscontrolesystemen te bedienen op basis van kentekenherkenning, wat een extra laag van veiligheid en automatisering toevoegt aan toegangsbeheer.
 • Dataopslag en -beheer: Beschikt over mogelijkheden voor het opslaan en efficiënt beheren van kentekenplaatgegevens, waardoor het eenvoudig is om toegang te krijgen tot historische gegevens voor onderzoek of rapportage.
Dahua ANPR - Top 7 beste beveiligingscamera's voor buiten in 2024

Ga voor een betrouwbare beveiligingscamera met Van Sprundel


Er zijn dus veel verschillende camera’s voor buiten in 2024. Van de Dahua die heel goed in het donker kan zien, tot de betrouwbare Lectec deurbelcamera. Als je een camera kiest, denk dan aan hoe goed hij het doet in het donker, of hij makkelijk is in gebruik en of hij tegen het weer kan. Zo vind je de perfecte camera voor jouw huis of winkel.

Ben je geïnteresseerd in een camerasysteem bij jouw thuis of op het bedrijf? Vraag vandaag nog je offerte aan bij Van Sprundel. 

Delen:

Andere artikelen

Stuur ons een bericht

Wilt u graag meer weten over onze beveiliging en ICT oplossingen? Neem gerust contact op!

Copyright © 2024 van Sprundel ICT