5 vooroordelen over een alarmsysteem

Mevrouw tikt op haar telefoon voor alarmsysteem
Een alarmsysteem kan u helpen om een veiliger thuis te creëren. In dit artikel leest u de 5 vooroordelen.

Beveiliging is iets wat we allemaal serieus moeten nemen en een alarmsysteem kan u hierbij helpen. Het is echter belangrijk om te beseffen dat u niet zomaar een alarmsysteem kunt installeren en verwachten dat het perfect werkt. Het vergt wat voorbereidend werk om de beste beveiliging voor u te vinden. Het kiezen van de juiste installateur, het selecteren van het juiste systeem en vervolgens het lezen van de juiste informatie op het internet zijn slechts enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw alarmsysteem goed werkt. Maar let op: niet alle informatie die u op het internet vindt, is accuraat. Gebruik dit artikel als een gids om de juiste informatie voor uw veiligheid te verzamelen.

1. Iedereen is in staat een alarmsysteem te installeren


Wie denkt dat het installeren van een alarmsysteem een eenvoudige klus is, denkt daar wellicht net iets te licht over. Het is waar dat de systemen die je als leek kunt aanschaffen vaak van mindere kwaliteit zijn. Maar het grootste probleem schuilt in het gebrek aan ervaring en expertise. Onjuist geplaatste of onvolledige systemen kunnen leiden tot onveiligheid en zijn natuurlijk weggegooid geld. 

Het is daarom zeker aan te raden om een expert in te schakelen voor het installeren van uw alarmsysteem. Een dergelijke professional kan u adviseren over extensies en de beste oplossing voor uw specifieke situatie en zorgen voor een betrouwbare installatie die bijdraagt aan de veiligheid van uzelf en uw spullen.

2. Een alarmsysteem is duur


Een alarmsysteem is essentieel voor een veilig gevoel thuis of op kantoor, maar de prijs kan een obstakel vormen voor veel mensen. Gelukkig zijn er tal van betaalbare opties op de markt die aan uw behoeften kunnen voldoen. Hoewel u misschien niet alle extra’s krijgt die u wilt, kunt u nog steeds een alarmsysteem van goede kwaliteit verwachten als u het door een expert laat installeren. 

Als u bereid bent te investeren in een op maat gemaakt alarmsysteem met alle toeters en bellen, dan zult u wat meer geld moeten uitgeven. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u een betrouwbaar systeem krijgt dat u gemoedsrust zal geven.

Er zijn tegenwoordig verschillende betaalbare alarmsystemen op de markt. Maar als u op zoek bent naar een systeem dat videobeelden, watersensor, een paniekknop, relais, glasbreukdetectoren en rookmelders omvat, dan zult u waarschijnlijk wat meer moeten betalen. Wanneer u ook nog eens een betere dekking en betrouwbaarheid wilt, kunnen sommige van de meest effectieve alarmsystemen van € 400 tot € 3500 kosten.

Alarmsysteem thuis

3. Een bedraad systeem is beter dan een draadloos systeem


Het wordt aanbevolen een bedraad systeem aan te schaffen dat rechtstreeks op elektriciteit is aangesloten voor meer veiligheid. Hoewel het betekent dat uw systeem en apparaten stroombron betrouwbaarder is, zijn er veel voordelen aan het hebben van een draadloos systeem en telefoons. Zeker is dat u veel vrijer bent en de onderdelen op elke gewenste plaats kunt plaatsen. 

Ook al wordt het sterk aangeraden de batterijen eens in de 2 jaar te vervangen, bij een stroomonderbreking blijven alle componenten werken. Sommige mensen kiezen voor een bekabeld systeem als de stroomkabels niet op de juiste plaats liggen. Als deze afstand te groot is of de installatie ingewikkeld wordt, dan is een draadloos systeem het beste. U kunt ook kiezen voor een hybride alarmsysteem met bedrade vaste elementen en draadloze losse elementen.

4. Een sirene is voldoende om de hulptroepen in te schakelen


Het is waar: een sirene van een inbraakalarm maakt veel lawaai. Bij activering zullen inbrekers waarschijnlijk eerder weggaan dan hun mannetje staan en daarnaast zullen ze door het harde geluid ook gedesoriënteerd raken. Een sirene is minder goed om hulpdiensten op te roepen omdat mensen er tegenwoordig minder op letten. Het is beter om een eigen alarmsysteem met online bewaking te hebben, zodat u er zeker van kunt zijn dat de politie komt als dat nodig is. Zorg er altijd voor dat u dit aanvult met een abonnement op een alarmcentrale. Voor een aantal euro per maand bent u er zeker van dat de politie belt als dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat het alarmsysteem nog effectiever is.

5. Een alarm is voldoende bescherming voor uw woning


Een alarmsysteem hoort bij een veilige woning, maar op zichzelf is dat geen garantie dat uw huis veilig is. Het is altijd beter om uw alarmsysteem te combineren met andere maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, verlichting buiten die aangaat als er beweging is, verlichting binnen die werkt met een timer en natuurlijk het veilig opbergen van uw waardevolle spullen. U kunt ook de politie vragen uw huis te inspecteren op inbraakpreventie en daarvoor een score te geven. U kunt de score bij uw huis ophangen zodra inbrekers dat zien zijn ze eerder geneigd weg te lopen.

Alarmsysteem aanschaffen via Van Sprundel ICT & Beveiliging


Met het juiste onderzoek kunt u zelf het perfecte alarmsysteem voor thuis vinden. Het inschakelen van een ervaren team kan een verstandige zet zijn als u wilt dat het proces meteen goed wordt afgerond. Zij hebben de expertise in huis om uw budget in te schatten en te helpen bij het kiezen van de meest betrouwbare producten voor uw behoeften. 

Laat ons u door dit proces begeleiden en laat u uw gezin beschermen met het best mogelijke beveiligingssysteem. Neem contact met ons op en laat ons u helpen!

Delen:

Andere artikelen

Elektrische poortdeur met auto bij een woning

7 redenen voor elektrische poortdeuren: gemak, veiligheid en meer

Elektrische poortdeuren bieden meer dan alleen veiligheid. Ze combineren gemak, esthetiek, en milieuvriendelijkheid in één innovatieve oplossing. Ontdek in deze blogpost waarom steeds meer huiseigenaren kiezen voor elektrische poortdeuren en hoe ze je dagelijkse leven kunnen verbeteren.

Stuur ons een bericht

Wilt u graag meer weten over onze beveiliging en ICT oplossingen? Neem gerust contact op!

Copyright © 2024 van Sprundel ICT