Draaipoort versus elektrische schuifpoort: Welke is geschikt voor u?

Een elektrische poort op privéterrein
Kiezen tussen een draaipoort of een elektrische schuifpoort als uw poortsysteem? Onze experts bij Van Sprundel ICT & Beveiliging helpen u graag!

Bent u op zoek naar een geautomatiseerd poortsysteem voor uw eigen huis? Als u overweegt om een elektrische poort te installeren, is het belangrijk om de beschikbare soorten te bekijken om er zeker van te zijn dat u de poort kiest die het beste bij uw behoeften past. De twee belangrijkste keuzes zijn een draaipoort of een elektrische schuifpoort – beide hebben hun unieke voor- en nadelen, die we hier zullen bespreken. Onze specialisten bij Van Sprundel ICT & Beveiliging vertellen u er graag meer over.

Een schuifpoort elektrisch? Dit zijn de voordelen


First things first! Wat zijn de voordelen van een automatische poort voor uw huis? Ten eerste biedt het extra veiligheid voor uw woning. Met een schuifpoort die elektrisch is, kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen wie er uw terrein betreedt en wie niet. Daarnaast is een elektrische poort handig en gemakkelijk in gebruik. U hoeft niet meer uw auto uit om de poort te openen en dat scheelt weer tijd en energie. Ook biedt een elektrische draaipoort privacy en geeft de afschrikking voor ongenodigde gasten.

Wat zijn de verschillen tussen elektrische draaipoort en schuifhek?


Wat is het verschil tussen deze twee elektrische poorten en welke past het beste bij uw situatie en voorkeuren?

Functionaliteit

Als het gaat om functionaliteit, zijn draai- en schuifpoorten onmisbaar voor een veilig huis. Ten eerste is een elektrische draaipoort ideaal voor het afsluiten van ingangen waar niet veel ruimte beschikbaar is. De poort opent zijdelings en neemt dus nauwelijks ruimte in beslag. Schuifpoorten daarentegen zijn perfect voor het afsluiten van bredere ingangen. Door de poort te laten verschuiven, kan er een grote opening worden afgesloten. Of u nu kiest voor een draai- of schuifpoort, ze bieden altijd een hoog niveau van beveiliging en comfort.

Beveiliging

Een belangrijk voordeel van beide soorten poorten is de extra beveiliging die ze bieden. Een poort rond uw terrein met een goede beveiliging zorgt voor extra veiligheid. Een elektrische poort biedt daar nog extra beveiliging door geavanceerde beveiligingsopties, zoals een camerasysteem en sensoren.

Onderhoud

Beide soorten poorten hebben onderhoud nodig. Draaipoorten hebben scharnieren waarvan u ervoor moet zorgen dat ze soepel blijven en niet vastlopen met roest. Bij een elektrische schuifpoort is vooral de motor van belang die regelmatig moet worden gecontroleerd en getest om problemen te voorkomen. Gezien de moeilijkheidsgraad van elektrotechniek is het daarbij aangeraden om dit type poort te laten installeren door een erkende specialist bij Van Sprundel ICT & Beveiliging. 

Kosten elektrische draaipoort en elektrisch schuifhek

Het is belangrijk om de kosten en voordelen van deze poorten zorgvuldig af te wegen voordat u een beslissing neemt. Bij het vergelijken van de kosten tussen draai- en schuifpoorten moet rekening worden gehouden met factoren zoals de grootte van de poort, het materiaal, de installatiekosten en eventuele extra functies, zoals een automatische opening. Bekijk onze opties en bereken de kosten om de perfecte poort te vinden die past bij uw behoeften.

Uitstraling

Iedereen heeft een eigen stijlvoorkeur als het aankomt op hekwerken rondom het huis of bedrijfspand, maar wat zijn de verschillen tussen een draai- en schuifpoort? Een draaipoort geeft een klassieke en elegante touch, terwijl een elektrisch schuifhek meer modern en strak oogt. Naast de uitstraling is de keuze tussen deze poorten vaak ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en situatie. Heeft u veel ruimte bij de ingang? Dan kan een draaipoort wellicht de perfecte keuze zijn. Heeft u juist een smalle doorgang of een heuvelachtige situatie? Dan biedt een elektrische schuifpoort weer meer mogelijkheden. 

  Automatische poort upgraden met extra functies


   Naast dat u kunt kiezen voor diverse elektrische poorten, is er ook een mogelijkheid om extra functies toevoegen wanneer gewenst. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor bediening met een afstandsbediening, smartphone of zelfs door een code in te voeren. Deze opties komen niet alleen van pas voor eigen gebruik, maar zijn ook handig voor pakketbezorgers die regelmatig bij u langskomen. Bovendien zijn er ook mogelijkheden om de automatische poort te bedienen door middel van een tijdschema in te stellen, zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het per ongeluk vergeet. Met al deze opties is het mogelijk om uw elektronische poort zo eenvoudig of geavanceerd te maken als u wilt.

   Een slim alarmsysteem voor een huis in Nederland

   Elektrisch schuifhek of elektrische draaipoort – Wat is beter?


   Een veelvoorkomende vraag is: moet ik kiezen voor een draai- of een elektrisch schuifhek? We hebben de bovenstaande verschillen en nog enkele extra verschillen voor u op een rijtje gezet:

   DraaipoortElektrische Schuifpoort
   FunctionaliteitIdeaal voor ingangen met beperkte ruimteGeschikt voor bredere ingangen
   BewegingOpent zijdelingsSchuift horizontaal
   Ruimte-innameNeemt weinig ruimte in beslagVereist meer ruimte voor opening
   BeveiligingBiedt een hoog niveau van beveiligingBiedt een hoog niveau van beveiliging
   OnderhoudRegelmatige controle van scharnierenRegelmatige controle van de motor
   KostenAfhankelijk van grootte, materiaal, installatiekosten en extra functiesAfhankelijk van grootte, materiaal, installatiekosten en extra functies
   UitstralingKlassiek en elegantModern en strak
   Geschiktheid voor ruimteGeschikt voor situaties met beperkte ruimteGeschikt voor bredere ingangen en smalle doorgangen

   Elektrische poort via Van Sprundel ICT & Beveiliging


   De beveiliging van uw huis is nog nooit zo eenvoudig geweest! Dankzij Van Sprundel ICT & Beveiliging kunt u een elektrische poort oprit krijgen die perfect bij uw behoeften past. En wist u dat onze poortaandrijvingen voor elektrische poorten volledig CE-gekeurd zijn? Met een nieuw poortsysteem heeft u een betrouwbare beveiligingsoplossing om u en uw familie te beschermen tegen ongenodigde gasten. Als u meer informatie wilt over elektrische poorten voor uw oprit, neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze ervaren medewerkers zullen al uw vragen beantwoorden, zodat u de perfecte oplossing voor uw huis kunt vinden.

   Delen:

   Andere artikelen

   Elektrische poortdeur met auto bij een woning

   7 redenen voor elektrische poortdeuren: gemak, veiligheid en meer

   Elektrische poortdeuren bieden meer dan alleen veiligheid. Ze combineren gemak, esthetiek, en milieuvriendelijkheid in één innovatieve oplossing. Ontdek in deze blogpost waarom steeds meer huiseigenaren kiezen voor elektrische poortdeuren en hoe ze je dagelijkse leven kunnen verbeteren.

   Stuur ons een bericht

   Wilt u graag meer weten over onze beveiliging en ICT oplossingen? Neem gerust contact op!

   Copyright © 2024 van Sprundel ICT