Je elektrische poort gaat niet meer open, wat nu?

Een elektrische poort gaat niet meer open
Elektrische poort gaat niet meer open? Lees dan onze blog over hoe je hem weer aan de praat krijgt.

Het is een frustrerend scenario dat we helaas wel eens meemaken: je bent klaar om naar je werk te gaan of na een lange dag thuis te komen, maar je elektrische poort gaat niet meer open. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren, en in deze gids gaan we dieper in op de meest voorkomende problemen en bieden we praktische oplossingen. Of je nu te maken hebt met een elektrische poort die niet meer open gaat of specifieke problemen ondervindt met je elektrische poort oprit, je vindt hier de antwoorden die je nodig hebt of neem eenvoudig contact met ons op.

Redenen waarom je poort niet meer opengaat

Beschadigde scharnieren


Een kapot scharnier kan ertoe leiden dat een deel van de poort krom staat, waardoor de motor niet in staat is de poort correct te openen. Inspecteer de scharnieren op beschadigingen of afwijkingen.

Deels openende poorten


Als de poort wel opent, maar niet volledig, kan dit duiden op mechanische problemen, zoals een losse bout of schade door een poging de poort met geweld te openen. Een grondige inspectie is nodig om dit probleem op te sporen.

Beschadigde kabels


Werkzaamheden in de buurt van je poort kunnen de ondergrondse kabels beschadigen, waardoor de motoren geen stroom meer krijgen. Controleer op recente graafwerkzaamheden en inspecteer de kabels indien mogelijk.

Wat kan je doen?

Stroomvoorziening controleren


Een veelvoorkomend probleem is een onderbreking in de stroomvoorziening. Controleer eerst of de automaatgroep in de meterkast is ingeschakeld en of er geen stroomuitval is. Een simpele reset van de zekering of het vervangen ervan kan soms al voldoende zijn om je poort weer in beweging te krijgen.

Mechanische obstructies verhelpen


Obstakels in of rond de poort kunnen de werking belemmeren. Dit kunnen kleine voorwerpen zijn, zoals steentjes en takjes, maar ook vuil en bladeren die zich over tijd hebben opgehoopt. Inspecteer de rails, tandwielen, scharnieren en de buurt van de motor op vreemde voorwerpen die de beweging kunnen hinderen.

Schade aan fotocellen of sensoren


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er tegen de fotocellen is aangereden, kan dit kortsluiting veroorzaken en de werking van de poort beïnvloeden. Controleer de sensoren op zichtbare schade en reinig ze regelmatig om hun werking te garanderen.

Controle op defecte motoren


Bij een draaipoort met twee motoren kan het voorkomen dat één motor defect raakt. Dit kan te wijten zijn aan ouderdom of het uitblijven van onderhoud. Gemiddeld gaan poortmotoren ongeveer tien jaar mee. Controleer of beide motoren functioneren om dit probleem te identificeren.

elektrische poort gaat niet meer open

Schakel een professional in


Wanneer DIY-oplossingen niet werken. Als je na het doorlopen van deze stappen nog steeds problemen ondervindt met je elektrische poort, is het tijd om een professional in te schakelen. Experts op het gebied van elektrische hekken, zoals Van Sprundel ICT & Beveiliging, hebben de kennis en tools om elk probleem snel en efficiënt aan te pakken, zodat je poort in no-time weer naar behoren werkt. Voel je ook vrijblijvend om vooraf even te bellen met onze specialisten.

Je elektrische poort gaat niet meer open

Conclusie: Wees voorbereid en proactief


Het oplossen van problemen met een elektrische poort gaat niet meer open, kan variëren van eenvoudige DIY-oplossingen tot het inschakelen van onze professionals. Door de stroomvoorziening, afstandsbedieningen, mechanische componenten en sensoren regelmatig te controleren en te onderhouden, kun je veelvoorkomende problemen voorkomen en de levensduur van je poort verlengen. Echter, wanneer problemen zich voordoen die buiten je expertise vallen, is het inschakelen van een specialist zoals Van Sprundel ICT & Beveiliging de beste stap. Door proactief te handelen en de juiste expertise in te roepen wanneer nodig, zorg je ervoor dat je elektrische poort betrouwbaar en veilig blijft werken, dag in dag uit.

Hebben de tips in dit artikel je niet geholpen? Twijfel dan niet om contact met on op te nemen

Delen:

Andere artikelen

Stuur ons een bericht

Wilt u graag meer weten over onze beveiliging en ICT oplossingen? Neem gerust contact op!

Copyright © 2024 van Sprundel ICT